top of page

Gevel kaleien

Kaleien is een manier om uw gevels van een prachtig esthetisch uitzicht te voorzien in diverse kleuren. Deze methode die honderden jaren geleden al werd toegepast is een nieuwe trend op het gebied van geveldecoratie en verfraaiing.

Het grote verschil met een klassieke bekleding is dat bij het kaleien de structuur van de ondergrond zichtbaar blijft (bv de vorm van de stenen). Kalei geeft een mooi en rustiek uitzicht.

Toepassing

 

Kaleien kan op vele verschillende ondergronden. Door de verhouding water/pleister te wijzigen kan men zowel op zeer slechte als op goede muren werken. Belangrijk is wel dat de ondergrond vrij is van stof en grondvocht. Aangezien kalei een kalkgebonden product is, is het heel belangrijk dat deze altijd aangebracht wordt op een zuigende en licht vochtig gemaakte ondergrond.

Bij het kaleien wordt een in een eerste laag kalkpleister met een blokborstel (meestal metselwerk) op de muur aangebracht. De grote oneffenheden worden bij deze eerste laag weggewerkt.

Kalei op zich is altijd wit, maar kan achteraf afgewerkt worden met een kleur naar keuze.

Het aanbrengen van een kalei is een eeuwenoude techniek! Alleen zijn de gebruikte producten nu veel beter. Het is heel belangrijk dat een kalei goed aangebracht wordt, dit om de duurzaamheid van de kalei te verzekeren. Athos heeft vakmensen in dienst die deze techniek beheersen.

Kat4.jpg

Kalei realisaties. Kijkt u even mee.

Laat uw gevel opnieuw stralen door middel van een gevelreiniging van athos.

bottom of page